Långholmens författarskola –  Kvinnoliv, distans deltid  

Hitta till ditt eget skrivande

Kvinnoliv är en distanskurs med närträffar som vänder sig till dig som är intresserad av att skriva skönlitterära texter utifrån erfarenheter av kvinnors liv, i samtiden och historiskt. Kursen är ett samarbete med Fredrika Bremer-förbundet.

Kursen Kvinnoliv är till för dig som vill skriva och reflektera kring det och de som påverkat kvinnors vardag och makt att forma sina egna liv, för hundra år sedan och fram till idag. Du kommer att få möjlighet att orientera dig i det skönlitterära skrivandets hantverk och att pröva olika stilistiska grepp.
Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter och en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp. Vi lägger upp kursen tillsammans med inslag av eget skrivande, litteratur, författarbesök, kvinnohistoria och textsamtal.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av varandras texter, textsamtal och konstruktiv respons. Vid närträffarna på Långholmens folkhögskola i Sundbyberg behandlas olika kvinnohistoriska teman. Du kommer också få möjlighet att fördjupa ditt eget skrivande i en basgrupp.

Kursen genomförs som ett samarbete mellan Långholmens folkhögskola och Fredrika Bremer-förbundet.  Kursen vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna.

Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via e-post samt Google classroom. Vi kommer också att ha tre fysiska träffar under terminen samt en digital handledning. Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Inslag på kursen görs i samarbete med Genealogiska föreningen.

 

Hantering av personuppgifter.

sfd2021_frilagd_gf_med_text

Att anmäla mig till kursen Kvinnoliv är det bästa jag gjort på flera år. Den generösa och peppiga stämningen, både i förhållande till klasskamrater och lärare, har verkligen bidragit till att jag kommit igång med mitt skrivande! Arbetet i basgrupper är väldigt givande, och möjligheten att kombinera distans- och platsbaserat arbete är också något jag verkligen uppskattar. Mycket trevliga lärare och roliga och intressanta uppgifter!

Sarah, deltagare ht -23

Nästa kursstart: 19 augusti 2024

Kurstid: 240110-240604 och 240819-241220

Kurslängd: 1 termin

Studietakt: 50%

Sista ansökningsdag: 15 maj 2024

Fysiska distansträffar vt -24: 19-20 januari, 15-16 mars, 24-25 maj

Fysiska distansträffar ht -24: 30-31 augusti, 11-12 oktober, 6-7 december

Avgift för studiematerial: 950 kr