Seniorernas natur och kultur

Är du intresserad av att vara ute i naturen och röra på dig? Är du ledig dagtid? Detta är en kurs för dig som vill lära om Stockholmsområdets geografi, flora, fauna och historia på plats.

Vi gör vandringar och lär oss om allt mellan bäverhyddor och slott, jättegrytor och fornborgar. För det mesta är vi utanför innerstaden, i kulturmiljöer och naturreservat i Stockholms förorter och kranskommuner.

Vi vandrar upp till en mil per dag, äter matsäck i en skön backe och har tid att stanna och upptäcka tillsammans. Vi hinner bli ett sammansvetsat gäng på ungefär 20 personer som lär känna varandra väl. 

Vi träffas för det mesta vid en hållplats någonstans i Stockholmstrakten. Vi vandrar året runt, men vintertid brukar vi passa på att göra lite fler studiebesök inomhus eller gå på någon intressant utställning som kompletterar vandringarna. På vintern brukar vi även äta vår matsäck i en raststuga eller liknande med tillgång till toalett. Eftersom Långholmens folkhögskola är en LO-skola så avspeglar det sig ibland i valet av studiebesök.

Du behöver inte ha några förkunskaper, däremot behöver du ha en bra grundkondition och vara rörlig eftersom vi är ute hela dagarna. Bra skor och kängor är en förutsättning liksom rejäla regnkläder. Därutöver behövs en kraftig och tålig ryggsäck för matsäck och termos, vattenflaska, sittunderlag och ibland varma och ibland tunna kläder. Alla som av olika orsaker är daglediga är välkomna – du behöver alltså inte vara senior.

Kursens hörnpelare

  • kulturupplevelser

  • naturupplevelser

  • friskvård

  • gemenskap i gruppen

  • delaktighet i planeringen

 Exempel på turer är:

Från Nyfors till Tyresö slott – strömstare, bäverhyddor och slottspark.

Hagalund – med guidning i Olle Olssons hus.

Sök till SNOK och bli en del av vår gemenskap samtidigt som du får komma ut i naturen och uppleva kultur!

 

 

Hantering av personuppgifter.

Nästa kursstart: 21 augusti 2024

Kurslängd: 1-2 terminer

Terminstider: 240110-240530 och 240821-241220

Träffar: en onsdagsgrupp och en torsdagsgrupp

Studietakt: 25 %

Sista ansökningsdag: 15 maj 2024

Avgiften för studiematerial:  850 kr/termin