Skrivarkurs på distans: Litterär gestaltning

Hitta din författarröst

Litterär gestaltning är en distanskurs på halvtid som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill komma vidare med ditt skrivande. Vi vill ge dig möjlighet att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp.

Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via e-post. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen. Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

För dig som efter avklarad kurs vill gå vidare med ett eget skrivprojekt erbjuder vi möjligheten att gå en fortsättningstermin i samråd med kursledaren.  

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Om kursledaren: Gunnar Granelv är lärare vid Långholmens Folkhögskola. Har arbetat som journalist, frilansande skribent och lärare i Litterär gestaltning.
 

Ansökan: Klicka på ansökningsknappen och följ instruktionerna. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, 3-5 A4.

Hantering av personuppgifter.

“En perfekt kurs för dig som har påbörjat, eller har planer på att börja ett bokprojekt, men har kört fast. Kursen ger dig chansen att leka och experimentera med ord och meningar. Ge dig chansen att utveckla ditt skrivande. Kursen har hjälpt mig att komma vidare i min skrivprocess.”

Jesper Ryberg, kursdeltagare ht-18

Nästa kursstart: 17 augusti 2020

Terminstid: 200817-201218

Kursträffar:  fredagar 28/8, 25/9, 23/10, 20/11, 11/12 klockan 10-17.

Kurslängd: 1 termin

Studietakt: halvtid, 50%. 

Sista ansökningsdag: 15 maj 2020

Avgift för studiematerial: 800 kr

Kursen kommer att genomföras helt på distans om samhällsläget kräver det.