Fackliga medlemsutbildningar

På uppdrag av LO-distriktet i Stockholms län genomför Långholmens folkhögskola utbildningarna “Medlem i facket” och “Facket och samhället” med kursledare från fackföreningarna.

Båda kurserna leder till många nya insikter, spännande diskussioner och nya bekantskaper. För många är kurserna ett första steg mot ett mer aktivt engagemang i facket, medan andra nöjer sig med att ha lärt sig mer.

Medlem i facket

En kurs för dig som vill få ut mer av ditt fackliga medlemskap. Det handlar om hur du som medlem i facket kan förbättra vardagen på just din arbetsplats, för dig och dina arbetskamrater. Du får veta vad facket gör, hur det fungerar, vilka möjligheter som finns och hur du själv kan delta.

Facket och samhället

En kurs för dig som vill veta mer. Facket och samhället är en kurs för dig som gått en första facklig medlemsutbildning och vill veta mer. Du har lärt dig om varför facket är viktigt och hur arbetsmarknaden fungerar, men du har också förstått att alla frågor inte kan lösas i förhandlingar med arbetsgivaren. På den här kursen får du lära dig om fackets roll i samhället och hur vi tillsammans kan påverka samhällsutvecklingen.

Anmälan

ska vara inne senast fyra veckor före kursstart. Så snart din anmälan är inkommen så kontaktar vi ditt fackförbund som godkänner ditt deltagande på kursen. Senast tre veckor före kursstarten så skickar vi hem en kursbekräftelse till dig.

Kursanmälan kan göras på länken nedan.

Anmälan till medlemsutbildningar

Senast 2 veckor före kursstart måste du lämna in ansökan om ledighet till din arbetsgivare.

www.fackligutbildning.se hittar du blanketter för ledighetsansökan att skriva ut. Fyll i och lämna in så snart som möjligt. Att få ledigt för att gå en facklig utbildning är en lagstadgad rättighet. Är du osäker på ledighetsansökan, eller om du skulle få problem, kontakta din lokala fackliga organisation för hjälp. Du kan också ringa 020-56 00 56 så hjälper vi dig.

Ekonomi, ledighet och ersättning

Det kostar inget att gå på någon av kurserna, det ingår i ditt medlemskap! Du får dessutom ersättning med ett skattebefriat utbildningsstipendium från LO. I kurserna ingår givetvis mat, fika och kursmaterial.

Hantering av personuppgifter.