Konstkurser

Kurs i temperamåleri

Vi lär oss denna vecka att hantera äggoljetemperamåleri, tittar närmare på färgpigmentens olika egenskaper, lär oss blanda till äggoljeemulsionen och provar måla på olika underlag som papper och duk med hjälp av fria övningar, stilleben och landskap.Vi låter oss inspireras av bilder från konsthistorien.

Kursdatum:  Tisdag- lördag  19-23 oktober

Kurstid: 09.30 – 14.30
Kurspris: 1300:-
Sista ansökningsdag: löpande i mån av plats.

Kursledare: Anne-Lie Larsson Ljung

Ansökan skickas till: kortakurser@langholmens.fhsk.se

Kursen kommer att hållas på plats i skolans lokaler.

Kurs i oljemåleri

Vi målar med oljefärg på duk inför stilleben och egna bildidéer. Kursen innehåller information om oljefärgens karaktär och möjligheter. I inledningen gör vi en större färgblandsövning och övergår sedan till praktisk målning. Undervisningen sker via individuell handledning, gemensamma genomgångar och orientering i konsthistoriska oljemålningar. 

Kursdatum:  Måndag- fredag  22-26 november

Kurstid: 09.30 – 14.30
Kurspris: 1300:-
Sista ansökningsdag: löpande i mån av plats.

Kursledare: Bo Ljung

Ansökan skickas till: kortakurser@langholmens.fhsk.se

Kursen kommer att hållas på plats i skolans lokaler.

Kursledare

Anne-Lie Larsson Ljung har undervisat på Edsvik Konstskola, Birkagården och Gysinge folkhögskola. Hon har arbetat aktivt som bildkonstnär sedan 1985 och organiserat egna landskapsmålningskurser.

Läs mer om Anne-Lie på www.anne-lielarssonljung.com 

 

Bo Ljung har arbetat som bildkonstnär sedan början av 90-talet och har under årens lopp utfört en mängd utställningar på konsthallar och gallerier runt om i Sverige. Parallellt med konstnärskapet har han undervisat i konst på Birkagårdens folkhögskola, Gysinge folkhögskola och Medborgarskolan i Stockholm. Sedan 2011 är han anställd som lärare på Västerås konstskola.

Läs mer om Bo på www.boljung.com

Hantering av personuppgifter.